Legjobb VPN

A legjobb VPN-ek nagyok sok dologra használhatóak!

Filmeket vagy sorozatokat néznél itthonról egyébként elérhetetlen szolgáltatóknál, mint a Hulu Magyarországon? Vagy a Netflix Amerikai katalógusát?

Élvezni szeretnéd az olyan szolgáltatások összes előnyét és funkcióját külföldről is, mint a Netflix, Amazon Prime és az HBO Go?

Szeretnéd, hogy lehetséges legyen a büntetés nélküli torrentezés? Ha a válasz igen, a megoldás a virtuális magánhálózat (VPN)! Összegyűjtöttük az öt legjobb VPN szolgáltatót, amelyek megoldást kínálhatnak ezekre a kérdésekre.

Ha nem tudod mi az a VPN, akkor a VPN kezdőknek oldalon részletes útmutatót találhatsz arról, ám most következzen itt is egy rövid összefoglaló.


Mi is az a VPN?

A virtuális magánhálózat egy olyan online szolgáltatás, amely segítségével:

  • Lehetővé válik az IP cím elrejtése és a blokkolt oldalak feloldása.
  • Elrejtheted online tevékenységed az internetszolgáltató elől.
  • Olyan külföldi szolgáltatások is feloldhatók, mint a Netflix US vagy a BBC iPlayer.
  • Biztonságos lesz a P2P torrentezés.

Mire használhatom a VPN-t?

Egy aktuális kutatás szerint a felhasználók kb. 40 %-a streamelésre használja a VPN kapcsolatát, például a Netflix, a BBC iPlayer vagy a Pandora eléréséhez. A sportrajongók számára is sok lehetőséget rejt a szolgáltatás: NFL, NBA, MLB vagy Premier League meccseket is nézhetünk VPN-nel, ha az itthon nem lehetséges. Továbbá, valódi kilétünk elfedésével biztonságos torrentezésre is használhatjuk, ám talán az egyik legfontosabb funkciója, hogy:

A VPN az IP cím megváltoztatása által elrejti az online tevékenységet az internetszolgáltató elől. Biztosítja az adatvédelmet és a titkosítást, ezáltal nyugodtabbá válik az internetezés.

Hogyan válasszuk ki a VPN szolgáltatót?

Attól függ, mire akarjuk használni a VPN-t. Számos streaming szolgáltató például letiltja az olyan felhasználókat, akiknél felfedezi a VPN használatát. Így ez esetben az elsődleges szempont, hogy az adott VPN szolgáltatás valóban lehetővé teszi-e a zavartalan streamelést.

Ha viszont a titkosítás miatt – például torrentezéshez – keresünk VPN hálózatot, akkor ajánlott olyan szolgáltatót választani, aki nem naplózza az online tevékenységet. Érdemes továbbá elkerülni az olyan VPN szolgáltatókat, amelyek központja olyan országokban találhatóak, amik hírhedtek az állami megfigyelésről (a Five Eyes-partnerországok ilyenek például).

Mi alapján rangsoroltuk 2021 legjobb VPN szolgáltatásait?

Számos tényező befolyásolhatja egy VPN hálózat minőségét, ezeket gondosan mérlegeltük, hogy kiválaszthassuk a legjobb VPN szolgáltatást.  Fő szempontjaink közé többek között a gyorsaság, a titkosítás erőssége, az adatvédelmi irányelvek, az ár, az ingyenes próbaidő és pénzvisszafizetési garancia, illetve még pár egyéb tényező tartoznak. Szerencsére a legjobb szolgáltatók általában e területek mindegyikén remekelnek, így a verseny igencsak szoros volt.


Melyik a legjobb VPN 2021-ben?

1. iTopVPN

iTopVPN

Előnyök: 

  • Szuper gyorsaság – streamelésre is kiváló!
  • Egyszerű a VPN beállítása és használata
  • Kiemelkedő biztonság – 256 bites titkosítás
  • Korlátlan letöltés
  • 5* ügyfélszolgálat
  • Ingyen Verzio

Hátrányok:

  • Nincs

Az iTopVPN listánk élére elsősorban a funkciógazdagsága miatt került. Emellett rendkívül felhasználóbarát, hiszen a VPN használata mind a profi, mind a laikus felhasználók számára könnyen és gyorsan elsajátítható. A VPN kapcsolat már-már nevetségesen gyors, azonban ha mégsem lennél megelégedve a szolgáltatással, az iTopVPN ingyenes verzio is biztosít.

Az adatvédelem miatt sem kell aggódnod, hiszen a VPN szolgáltató megbízható titkosítási gyakorlattal tartja távol a hackereket. A felhasználók online tevékenységét sem naplózzák, így a vállalat semmiféleképp sem oszthatja meg a személyes böngészési adatokat. Ha ez még mindig nem lenne elég, a cég sok országban működtet VPN szervereket, amelyek között biztosan megtalálod a megfelelőt. F

Reméljük, így már világos, miért is gondoljuk szakértőkkel egyöntetűen, hogy miért is ez az egyik legjobb VPN szolgáltatást.

Ismerd meg az egyik legjobb VPN szolgáltatást!

iTopVPN Felkeresése »

2. NordVPN

NordVPN

Előnyök:

  • Ultragyors streameléshez is
  • Globális lefedettség több mint 800 VPN szerverrel
  • Egyszerre 5 eszközön is használható
  • Garantált titkosítás és védelem naplózás nélkül

Hátrányok:

  • Nincs többé ingyenes verzió (de van 30 napos pénzvisszafizetési garancia)

El sem tudunk képzelni nagyszerűbb bevezetést a virtuális magánhálózatok világába, mint a NordVPN letöltése. Nincs sávszélesség-korlátozás, erős a titkosítás, a NordVPN felhasználóbarát számítógépes programjával pedig  gyorsan és egyszerűen csatlakozhatunk a VPN hálózatra. A földrajzi lefedettség valóban lenyűgöző, hiszen a szolgáltató több mint 800 szervert biztosít világszerte.

A NordVPN alkalmazás felülete emellett nagyon stílusos, biztosan megragadja a fiatal felhasználókat. A vállalat központja Esztorszagban található, itt folyik a szoftverfejlesztés oroszlánrésze is. A NordVPN szolgáltatásával, az internetes anonimitás biztosításával elkötelezett támogatója a polgári jogok, a szabad társadalom és a cenzúramentes internetes kultúra biztosításának.

NordVPN Felkeresése »

3. PrivateVPN

PrivateVPN

Előnyök:

  • Segítőkész ügyfélszolgálat
  • 30 napos pénzvisszafizetési garancia
  • Beépített DNS leak védelem
  • Akár 6 egyidejű kapcsolat
  • Professzionális mobil applikáció

Hátrányok:

  • Nem igazán van

A PrivateVPN egy svéd szolgáltató, aki több mint 80 VPN szerverrel 52 országban van jelen. Titkosítás és adatvédelem szempontjából egyaránt elsőosztályú: KillSwitch opciót, illetve teljes IPv4 és IPv6 DNS elleni védelmet is kínál a VPN szolgáltatás.

Különösen lenyűgözött minket a PrivateVPN magas színvonalú ügyfélszolgálata, ami még távtelepítési szolgáltatást (Remote Installation Services, RIS) is nyújt a technofóbok számára. Továbbá 6 eszköz egyidejű használata engedélyezett, ami meglehetősen nagyvonalú a többi VPN szolgáltatóhoz képest, nem beszélve a HTTPS és SOCKS5 proxykról és a port forwarding funkcióról.

A 30 napos pénzvisszafizetési garanciával nincs mit veszítened, nyugodtan adj a PrivateVPN-nek egy esélyt!

PrivateVPN Felkeresése »

4. VyprVPN

vyprvpn

Előnyök:

  • Nincs sávszélesség korlát
  • Stabil gyorsaság
  • Ingyenes iOS és Android alkalmazás
  • Automatikus internet killswitch
  • Átlátható adatvédelmi szabályzat

Hátrányok:

  • 90 napig tárolják a kapcsolódási naplót

A VyprVPN a Golden Frog szolgáltató egyik terméke. Kiépített szerverhálózatuk elképesztő sebességen működik, valamint minden platformra készítettek applikációt, aminek nagyon egyszerű a használata. A VPN programon olyan haladó beállítások is elérhetőek, mint a killswitch és a DNS leak védelem.

A VyprVPN-nel a világ bármely pontján lehetséges a blokkolt oldalak feloldása, hiszen több mint 60 országban létesítenek VPN szervereket. Emellett adatvédelem tekintetében is szintén nagyon megbízható cég OpenVPN protokollal. Online tevékenységi naplót nem, csak kapcsolódásit tárolnak. Fontos megjegyezni, hogy az illegális torrentezést azért inkább kerüljük ezzel a VPN szolgáltatóval, erre külön felszólítják a felhasználókat. Így, ha VPN torrentezés miatt keresel kiszolgálót, jobban jársz, ha másikat választasz. Semmit sem veszíthetsz a VPN program letöltésével, hiszen 3 napos ingyenes próbaverzió és 7 napos pénzvisszafizetési garancia is biztosított, így nyugodtan kipróbálhatod, hogyan válik be.vyprVPN felkeresése »

VyprVPN Felkeresése »

5. PrivateInternetAccess

PrivateInternetAccess

Előnyök:

  • Nincs naplózás
  • Olcsó
  • A Bitcoin is elfogadott fizetőeszköz
  • OpenVPN protokoll
  • 7 napos pénzvisszafizetési garancia

Hátrányok:

  • A vállalat székhelye az Egyesült Államokban van
  • Elégedetlen Apple felhasználók

A PrivateInternetAcccess központja az USA-ban található, szóval, aki tart az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökségtől (National Security Agency, NSA), inkább keressen másik VPN szolgáltatót. Amiben viszont biztos lehetsz, hogy tényleg nem naplózzák az online tevékenységet, ez az állítás már egy bírósági ügy során is megállta a helyét. Továbbá az asztali szoftver többféle biztonsági beállítást is kínál, mint például a VPN killswitch, a DNS leak védelem és a port forwarding.

Egyébként 5 egyidejű kapcsolat engedélyezett, valamint az Android alkalmazás is kiváló, ehhez mind nagyszerű sebesség párosul. VPN szerverek tekintetében 29 országban van jelen a PrivateInternetAccess.PrivateInternetAccess felkeresése »

PrivateInternetAccess Felkeresése »


VPN szolgáltatások: GYIK

VPN szolgáltatás mobilon és tableten is?

A VPN beállítás Androidon és iOSen mindig támogatott, a Windos Phone-on is túlnyomórészt.  A régebbi Blackberry készülékek már problémások lehetnek, de itt is megoldható a VPN kapcsolat létrehozása. Viszont van egy fontos dolog, amit érdemes szem előtt tartani a VPN hálózat mobileszközön való alkalmazása esetén.

Ha magát a mobil böngészőjét használod, a VPN használatával ugyanúgy biztosított az IP cím elrejtése, viszont az appok képesek egyéb módon is információkat gyűjteni a felhasználó kilétéről, amit aztán továbbíthatnak a gyártónak (például az Apple-nek vagy a Google-nek), illetve az alkalmazásfejlesztőnek. Ilyen információk lehetnek például a telefon egyedi azonosítószáma, az IMEI (International Mobile Equipment Number), a GPS adatok, a névjegyzék, a Google Play vagy Apple ID, satöbbi.

A VPN képtelen megakadályozni ezen információk továbbítását, így ahhoz, hogy teljes mértékben élvezhesd a VPN kapcsolat nyújtotta előnyöket, érdemes a szolgáltatásokat a saját weboldalukon, mobilböngésző segítségével betölteni.

VPN beállítás – mégis hogyan?

Manapság a legtöbb szolgáltató kínál saját multiplatform VPN alkalmazást, aminek a használatához általában ezeket a lépéseket kell megtenni:

  1. Regisztráció a kiválasztott VPN szolgáltatónál.
  2. A megfelelő kliens vagy alkalmazás letöltése a készülékre. A legtöbb VPN szolgáltató regisztráció után küld egy megerősítő e-mailt a regisztrációról, amiben az összes szükséges link megtalálható. Ha mégsem, a letöltési felület könnyen megtalálható a weboldalon is.
  3. Az alkalmazás telepítése és futtatása. Első belépéskor valószínűleg kérni fogják a fiókadatokat.

Ha az általad használt platform mégsem támogatott, akkor sincs semmi gond, hiszen a VPN szolgáltató ilyenkor rendelkezésre bocsát egy részletes beállítási útmutatót az eszköz konfiguráláshoz a beépített VPN kliens vagy egy másik szoftver segítségével.  Ezek az útmutatók általában könnyen követhetők.

Hogyan ellenőrizhetem, hogy a VPN működése megfelelő-e?

A VPN működésének ellenőrzéséhez egyszerűen csak látogassuk meg az ipleak.net oldalát. Ha a VPN beállítás megfelelő, a saját IP cím helyett a VPN szerver IP címe fog megjelenni. Mivel az oldal azt is mutatja, honnan internetezünk, ha a VPN szerver külföldön található, az oldal ezt a helyszínt fogja mutatni valódi helyzetünk helyett. Így könnyen ellenőrizhető, hogy valóban megtörtént-e az IP cím megváltoztatása. 

Ha viszont a saját vagy az internetszolgáltató IP címét látod, akkor IP leak-kel állunk szemben, ami lehet IPv4 DNS leak, IPv6 leak vagy WebRTC leak is.

VPN használata nélkül így néz ki az oldal: a saját IP címünket és tartózkodási helyünket láthatjuk.

Melyik a legjobb VPN protokoll?

A hálózati forgalom titkosítására többféle protokoll létezik. Hogy számodra melyik a legmegfelelőbb attól függ, hogy mire akarod használni a VPN kapcsolatot. A következőkben ezek bemutatása következik.

PPTP

Egy széles körben támogatott VPN protokoll, ami többé már nem tekinthető biztonságosnak. Csak akkor használd inkább, ha egy régebbi eszköz miatt ez elkerülhetetlen.

L2TP

Szintén széleskörűen támogatott protokoll, minden modern eszközön és operációs rendszeren elérhető. Általános használatra megfelelő, de a kikódolása az NSA-nak egyáltalán nem okoz gondot.

IKEv2

Egy új standard, ami gyorsabb és biztonságosabb is. Mobileszközök esetében jobb, mint az OpenVPN, hiszen ledobás után gyorsan újrakapcsolódik.

OpenVPN

Ezt a nyílt forráskódú protokollt tekinthetjük a legbiztonságosabb és legerősebb VPN protokollnak. Amikor csak lehetséges, ezt használjuk!

Feloldható a Netflix US VPN-nel?

Igen! A jó hír az, hogy egy külföldi IP cím használata, és vele együtt a tartózkodási helyszíned meghamisítása elegendő a Netflix bármely verziójához való hozzáféréshez. A rossz hír az, hogy a szerzői jogok tulajdonosai nyomást helyeztek a Netflixre, így a szolgáltató blokkolja az olyan felhasználókat, akiknél felfedezi a VPN hálózat használatát. Emiatt fontos az olyan VPN letöltése, ami konkrétan a Netflix feloldására ajánlott.

Melyik a leggyorsabb VPN szolgáltatás?

A VPN egyik legnagyobb hátránya, hogy lassítja az internetelérést. Sajnos ez elkerülhetetlen. Néhány VPN szolgáltató azonban nagy hangsúlyt fektet a gyors szerverhálózat kiépítésére, ami képes egyszerre kezelni egyszerre több felhasználó feldolgozási igényét is. Emiatt lehetséges, hogy az internetsebességed kevesebb, mint 15 %-kal csökken, ha egy közeli szerverre kapcsolódsz.

Erről a listáról nyugodtan válogathatsz, ha a sebesség az egyik legfontosabb szempont számodra!


Legjobb VPN szolgáltatás 2021: összegzés

Láthattuk, milyen sokoldalú technológia a VPN.  Bár egyesek csak a letiltott oldalak feloldására használják, de emellett nem szabad megfeledkezni róla, hogy mennyire értékes adatvédelem és titkosítás szempontjából is. Havonta csak párezer forint plusz költséget jelent, így valóban megéri a VPN letöltése.